Basket_selected Twój koszyk:
Koszyk jest pusty

Bezgluten-Koncentrat mąki domowej-500g

Cena netto: 5,00 zł 6,80 zł5,40 zł
Producent: Bezgluten
Dostępność:
Jest Jest
szt.
opis produktu



TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA: 15.11.2017

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna 1480kJ/348 kcal
Tłuszcz 0.3g
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.2g
Węglowodany 86g
-w tym cukry 5.8g
Białko 0.4g
Sól 0.03g

Kraj pochodzenia: Polska

Składniki:

  • skrobia kukurydziana
  • glukoza
  • substancja zagęszczająca: guma guar, E464
  • błonnik pokarmowy
  • regulator kwasowości: E575
  • substancja spulchniająca: węglany sodu

Sposób przyrządzenia:

Składniki: 500 g Koncentrat maki domowej, 0,5 łyżeczki soli (5 g), 0,5 łyżeczki cukru (8 g), 7 g drożdży w proszku, 450 ml ciepłej wody, 3 łyżki oleju (20 g) Przygotowanie: Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać sól i wymieszać. Następnie wsypać cukier, drożdże, wlać wodę (temperatura ok. 26 °C) i olej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać łyżka na jednolita masę. Ciasto przełożyć do foremki, przykryć ściereczka i pozostawić na ok. 30 minut w temperaturze pokojowej (ok. 20 °C). Gdy ciasto podwoi swoja objętość, należy posmarować wierzch chleba olejem i włożyć foremkę do wcześniej nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 °C około 40-45 minut. Nie otwierać piekarnika podczas pieczenia. Kiedy chleb będzie gotowy wyjąc go z foremki i zostawić do ochłodzenia. Sugerowany rozmiar foremki 27 cm x 12 cm. Zaleca sie piec w piekarniku bez termoobiegu.