Basket_selected Twój koszyk:
Koszyk jest pusty

Bezgluten-Mieszanka chleba ciemnego-500g

Cena netto: 9,72 zł 10,50 zł
Producent: Bezgluten
Dostępność:
szt.
opis produktu


Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna 1550kJ/367 kcal
Tłuszcz 4.9g
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.7g
Węglowodany 73g
-w tym cukry 4.9g
Białko 3.8g
Sól 1.25g

Kraj pochodzenia: Polska

Składniki:

      • skrobia kukurydziana
      • otręby ryżowe z zarodkami (6%)
      • mąka z siemienia lnianego
      • błonnik pokarmowy
      • mąka z ziaren słonecznika
      • substancje zagęszczające: E464, guma guar
      • ziarna słonecznika (3%)
      • dekstroza
      • regulator kwasowości: E575
      • proszek ze strąków drzewa świętojańskiego
      • substancja spulchniająca: węglany sodu

Sposób przyrządzenia:

  • 500 g Wieloziarnistej mieszanki chleba ciemnego. Produkt bezglutenowy
  • 0,5 łyżeczki soli (5 g )
  • 0,5 łyżeczki cukru (8 g)
  • 7 g drożdży w proszku
  • 500 ml ciepłej wody
  • 3 łyżki oleju (20 g)
Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać sól i wymieszać. Następnie wsypać cukier, drożdże, wlać wodę (temperatura ok. 26 °C) i olej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać łyżka na jednolita masę. Ciasto przełożyć do foremki, przykryć ściereczka i pozostawić na ok. 30 minut w temperaturze pokojowej (ok. 20 °C). Gdy ciasto podwoi swoja objętość, należy posmarować wierzch chleba olejem i włożyć foremkę do wcześniej nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 °C około 40-45 minut. Nie otwierać piekarnika podczas pieczenia. Kiedy chleb będzie gotowy wyjąc go z foremki i zostawić do ochłodzenia. Sugerowany rozmiar foremki 27 cmx 12 cm. Zaleca sie piec w piekarniku bez termoobiegu.