Basket_selected Twój koszyk:
Koszyk jest pusty

Bezgluten-Mieszanka na chleb i pizze-500g

Cena netto: 8,01 zł 8,65 zł
Producent: Bezgluten
Dostępność:
szt.
opis produktu


Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna 1490kJ/357 kcal
Tłuszcz 0.4g
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g
Węglowodany 83g
-w tym cukry 5.1g
Białko 2.9g
Sól 0.016g

Kraj pochodzenia: Polska

Składniki:

  • mąka ryżowa
  • skrobia kukurydziana
  • skrobia ziemniaczana
  • dekstroza
  • błonnik pokarmowy
  • substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza
  • emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych
  • aromat
  • regulator kwasowości: kwas winowy

Sposób przyrządzenia:

Chleb
500 g Uni Mix 15 g drożdży świeżych 1 łyżeczka soli 450 ml ciepłej wody3 łyżki oleju Przygotowanie:  Mąkę, sól i drożdże dobrze wymieszać. Dodawać stopniowo wodę, olej dodać na końcu i mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto umieścić w formie, wygładzić mokrą łyżką i nakłuć powierzchnię wykałaczką (by uzyskać równomierną powierzchnię chleba). Przykryć wilgotną ściereczką i pozostawić w temp. pokojowej na 30 minut. Piec w temp. 200o C przez 45 min., w piekarniku z termoobiegiem  lub w 200o C przez 60 min. w piekarniku bez termoobiegu. Sugerowany rozmiar foremki 27 cm x 12 cm.
  • Pizza
500 g Uni Mix1 łyżeczka soli 10 g drożdży świeżych 400 ml ciepłej wody5 łyżek oleju Przygotowanie:  Mąkę, sól i drożdże dobrze wymieszać. Dodawać stopniowo wodę, olej dodać na końcu i mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto rozwałkować, przykryć ściereczką  i pozostawić w temperaturze pokojowej na 30 minut. Na powierzchnię ciasta dodać dowolne dodatki, piec w temp. 200o C przez 25 min. Sugerowany rozmiar foremki 27 cm x 12 cm.