Basket_selected Twój koszyk:
Koszyk jest pusty

Bezgluten-Mix ciasto pierogowo-makaronowo-naleśnikowe-500g

Cena netto: 6,90 zł 7,45 zł
Producent: Bezgluten
Dostępność:
szt.
opis produktu


Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna 1509kJ/356 kcal
Tłuszcz 0.6g
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.3g
Węglowodany 82g
-w tym cukry 5.9g
Białko 2.1g
Sól 1.3g

Kraj pochodzenia: Polska

Składniki:

  • skrobia kukurydziana
  • skrobia ziemniaczana
  • mąka ryżowa
  • skrobia pszenna bezglutenowa
  • glukoza
  • substancje zagęszczające: guma guar, E 464
  • błonnik pokarmowy
  • regulator kwasowości: E 575
  • substancja spulchniająca: węglany sodu

Sposób przyrządzenia:

PIEROGI Składniki:0,5 kg ciasta pierogowo – naleśnikowo– makaronowego bezglutenowgo, 2 jajka lub   20 g zamiennika jajka niskobiałkowego PKU, 80 g wody, 5 g soli, 10 g cukru, 30 g oleju, 300 g wody /temperatura około 20°C Wykonanie:Zamiennik jajka (20 g) zmiksować z woda (80 g), dodać do ciasta pierogowo – naleśnikowo– makaronowego (zamiast zamiennika jajka można dodać 2 jajka). Następnie dodać sól, cukier, olej i wodę. Wszystko dokładnie wyrobić na jednolita masę. Rozwałkować i wycinać kółka, nałożyć farsz, kółka złożyć na pół i dokładnie skleić brzegi pieroga. Gotować około 10 minut na małym ogniu