Basket_selected Twój koszyk:
Koszyk jest pusty

Orgran-Mix chlebowy z quinoa i chia-450g

Cena netto: 7,87 zł 16,95 zł8,50 zł
Producent: Orgran
Kod producenta: 720516022562
Dostępność:
Jest Jest
szt.
opis produktu

NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED: 28.09.2017
  • Produkt z Serii Super Ziarna
  • Zawierający w składzie odżywcze ziarna komosy ryżowej,sorgo,słonecznika,siemię lniane,nasiona chia
  • Komosa ryżowa stanowiła święte pożywienie starożytnych Inków i Azteków-jest cennym źródłem pełnowartościowego białka, wapnia, fosforu, żelaza, witaminy E oraz witamin z grupy B
  • Nasiona chia (szałwia hiszpańska) stanowią bogate źródło kwasów tłuszczowych omega-3, białka, błonnika pokarmowego oraz wykazują cechy przeciwutleniaczy.
  • Kraj pochodzenia: Australia
  • Dystrybutor: Codis, ul.Długa 23, 63-400 Ostrów Wlkp.

Wartość odżywcza przygotowanego produktu w 100g:


Wartość energetyczna 1040kJ/249kcal
Tłuszcz 9.7g
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone  1.3g
Węglowodany 35.1g
-w tym cukry 1.6g
-w tym skrobia 33.5g
Błonnik 2.6g
Białko 3.3g
Sól 1.2g
-w tym  sód 498mg

Składniki:

  • skrobia kukurydziana
  • mąka ryżowa 18%
  • mąka sorgo 9%
  • mąka quinoa 9%
  • substancje spulchniające:lakton kwasu glukonowego,wodorowęglan sodu
  • siemie lniane 3%
  • nasiona słonecznika 3%
  • nasiona dyni 3%
  • dekstroza kukurydziana
  • nasiona chia 2%
  • błonnik (babka płesznik)
  • emulgator:monoglicerydy roślinne
  • stabilizator gum roślinnych:metyloceluloza, karboksymetyloceluloza,guma guar
  • sól
  • barwnik naturalny

Sposób przyrządzenia:

  • przygotuj 440 ml wody, 50 ml oleju


WYPIEK W PIEKARNIKU
  • do mieszanki dodaj przygotowane składniki i mieszaj mikserem ok.2-3 minut, przełóż ciasto do foremki i pozostaw do wyrośniecia na ok.15-20 minut. Umieść foremkę w nagrzanym piekarniku do temp. 2100 C. Piecz przez ok. 35-40 minut
WYPIEK W AUTOMACIE DO CHLEBA
  • Umieść mieszankę i pozostałe składniki w misce automatu i ustaw odpowiedni program-zalecany do wypieku chleba bezglutenowego


przepis

http://justakitchen.pl/post/bezglutenowy-prawie-chleb-i-jablkowe-smarowidlo/103